Egypt 2010

Voordat ik aan mijn nieuwe baan bij Capgemini ga beginnen ga ik eerst nog even een lekkere vakantie houden. De keus is gevallen op Egypte. Het is een gewone groepsreis geworden dus ik ben erg benieuwd hoe dat gaat bevallen.

Dit is wat FOX travel voor ons heeft geplanned:

Vrijdag 8 Januari 2010 (1)
Vertrek vanaf Schiphol, mogelijk met overstap, naar Caïro. Na aankomst transfer naar een mooi vijfsterren hotel.
KL553  Amsterdam-Cairo       20:55 – 02:15

Mena House Oberoi – Cairo
The Mena House is, if not the best known hotel in Egypt, certainly one of the better known. For years, this hotel has been considered one of the finest in Cairo, and is certainly one of the most historic, with a long and enchanting past.
 

Zaterdag 9 Januari 2010 (2)
Caïro – Piramides en het Egyptisch Museum

Op dag 2 bezoeken we het wereldberoemde Egyptische museum met een enorme collectie aan mummies en natuurlijk de indrukwekkende kunstschatten van Toetanchamon. Tevens brengen we een bezoek aan de gigantische Piramides van Gizeh met de enorme Sfinx . U kunt ook een bezoek brengen aan de levendige Khan El Khalili Bazaar waar u de mooiste souvenirs vindt (optioneel).

Zondag 10 Januari 2010 (3)
Caïro – Hurghada

Vanuit Caïro rijden we naar de bekendste badplaats van Egypte, Hurghada. Hier verblijven we één nacht in het prachtige vijfsterren Mariott Hurghada Hotel.

Maandag 11 Januari 2010 (4)
Hurghada – Luxor

Visit Karnak and Luxor Temples. Overnight at Luxor.

We rijden naar Luxor, waar we aan boord gaan van ons cruiseschip Sherry Boat. De cruiseboot heeft een standaard uitvoering. Aan boord is een gezellig restaurant, een ruime bar en een zonnedek met ligbedden. Alle hutten zijn voorzien van airconditioning, tv, douche en toilet.

Dinsdag 12 Januari 2010 (5)
Nijlcruise

Cross the West Bank to visit Thebes Necropolis, Valley of the Kings, El Deir El Bahari of Hatshepsut and Colossi of Memnon facing the Nile.  Sailing to Esna.  Overnight at Esna.

De volgende dagen varen we over de Nijl van Luxor naar Aswan, waarbij we onder andere de Philae tempel, de dubbele tempels van Kom Ombo, de tempel van Edfu en de Vallei der Koningen bezoeken. Eens was Luxor, onder de naam Thebe, de hoofdstad van Egypte en lag de Egyptische macht en glorie in de tempels van deze stad. In Luxor bezoeken we uiteraard de Kolossen van Memnon en de tempel van Hatsjepsoet.

Woensdag 13 Januari 2010 (6)
Nijlcruise

Sailing to Edfu, Visit the Temple of Horus. Sailing to Kom Ombo. Visit the Temple shared by the two Gods, Sobek & Haroeris. Sailing to Aswan. Overnight at Aswan.

Donderdag 14 Januari 2010 (7)
Nijlcruise

Visit the High Dam, the Unfinished Obelisk and the Temple of Philae. Overnight at Aswan.
N.B. In case of long queues of boats at Esna lock, Kom Ombo visit and sailing to Aswan will be on Thursday morning instead of Wednesday evening, and in this case Aswan visit will be P.M. instead of A.M.

Vrijdag 15 Januari 2010 (8)
Nijlcruise

Busreis naar Hurghada 7:30 weg – 18:15 aankomst…Slik ! 🙂

Zaterdag 18 Januari 2010 (9)
Hurghada

Hurghada: eens een klein vissersplaatsje, nu een populaire badplaats met uitgestrekte stranden, koraalriffen en dus geliefd bij zonzoekers en watersportliefhebbers. U heeft hier een paar heerlijke vrije dagen om te genieten van zon, zee en strand. Tevens kunt u in deze badplaats uitstekend duiken en snorkelen of een jeepsafari maken in de woestijn.

Marriott Hurghada Hotel

Het sfeervolle vijfsterren Marriott Hurghada is ruim opgezet en ligt op loopafstand van de haven en aan de prachtige Rode Zee en heeft zijn eigen privé eiland voor de kust liggen. Met een taxi is het slechts een paar minuten rijden naar de winkel promenade. Vanuit Hurghada zijn er verschillende interessante excuries te maken naar de woestijn of naar Luxor. Het hotel heeft twee zwembaden met zonneterras met ligbedden, verschillende winkeltjes, twee restaurants met fantastische keuken, twee gezellige bars en een disco. Ook op sportiefgebied zijn er vele mogelijkheden zoals tennis- en squashbanen, een duikschool met vele watersportmogelijkheden. Om volledig te ontspannen is er een sauna, jacuzzi en massagesalon aanwezig. De kamers zijn fris ingericht en voorzien van airconditioning, minibar, kluisje (gratis), balkon/terras met zeezicht en een nette badkamer met bad, douche en toilet.

Zondag 19 Januari 2010 (10)
Hurghada
Maandag 20 Januari 2010 (11)
Hurghada
Dinsdag 21 Januari 2010 (12)
Hurghada
Woensdag 22 Januari 2010 (13)
Hurghada – Caïro

Vanuit Hurghada rijden we terug naar Caïro waar we in de middag aan zullen komen. Overnachting in Caïro.

Donderdag 23 Januari 2010 (14)
Caïro

 De volgende dag heeft u een vrije dag om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken en de laatste souvenirs te kopen!

Vrijdag 24 Januari 2010 (15)
Caïro – Amsterdam

KL554 Cairo-Amsterdam 04:10 – 08:00
Aankomst in Amsterdam. Einde van een heerlijk luxe reis.

Fox Travel:
0252-660000

Lokale Agent:
Bloemen, Salco Travel
112 B, Amaar Ibn Yasser Street, Heliopolis, Egypt
Second floor, apartment. no 05
002 012 32 14 151
002 012 32 14 150

info@bloemen-eg.com

One thought on “Egypt 2010

Leave a Reply