Antillen 2008

Kaart van de Antillen

De reis naar Maleisie eerder dit jaar samen met Ivar en Anita is ons allemaal prima bevallen. Tijdens een gezellig avondje samen kwam al snel het idee naar boven om er dit jaar nog een keertje “uit” te gaan. Je moet iets hebben om naar uit te kijken nietwaar? En nu kan het nog!

De keus is gevallen op Bonaire gecombineerd met Curacao. De clubreis van vorig jaar in het geheugen en de vrijheid die je hebt door het kantduiken heeft ons over de streep getrokken. De reis ziet er waarschijnlijk als volgt uit:

 • Vrijdag 14 November 2008
 • We vertrekken om 23:25 vanaf Schiphol met KLM (KL753) naar Bonaire Flamingo International Airport.  De vlucht die zo’n 10,5 uur duurt zal best wel weer afzien worden maar  je moet er wat voor over hebben, nietwaar? Het vliegtuigtype is een MD-11. KLM heeft 10 van deze machines die in 2006 allemaal opgeknapt zijn. Vanaf 2007 zijn ze bezig om er een entertainmentsysteem in te bouwen. hopelijk hebben we er dus eentje uit 2007 🙂

 • Zaterdag 15 November 2008
 • Om 04:10 landen we op Bonaire. hopelijk kunnen we gelijk de auto ophalen en inchecken op het hotel. De auto wordt weer een pick-up zodat Ivar en ik makkelijk onze duikspullen achterin kunnen gooien en kunnen gaan duiken.

  pickup.JPG

  Het hotel waar we verblijven is het Plaza Resort. We delen een Grand Suite met zijn drie-en. Dit hotel heeft een lekker strandje voor Anita en de duikshop is dichtbij zodat Ivar en ik makkelijk onze flessen kunnen laten vullen.

  Bonaire_Plaza_hotelkamer.jpg Bonaire_Plaza_zwembad-nieuw.jpg

  Hier blijven we 9 nachten 🙂 Dat betekent dus 9 dagen duiken :-)  :-)  🙂

  Ook dit keer hebben we een Food For Fun (FFF) pakket gekocht, maar voor 5 dagen zodat we ook zelf nog wat kunnen kiezen. We gaan o.a. eten bij:

 • Maandag 24 November 2008
 • Op maandag leveren we de pick-up weer in en vliegen we naar Curacao. Ik hoop dat we met een andere vlucht vliegen want ik heb weinig zin om om 05:00 te moeten vliegen maar we zien wel hoe dat loopt.

  * UPDATE: De boeking is binnen en hieruit blijtk dat we om 15:00 vliegen. Het is een half uurtje vliegen. We vliegen met DAE (Dutch Antilles Express) vlucht 9H2994. Het vliegtuigtype is een ATR42, lekker een “ouderwets” propellorvliegtuig.

  Op Curacao hebben we weer een pick-up omdat we ook hier willen gaan duiken.

  We verblijven op Curacao in het Lions Dive and Beach Resort. We hebben hier een Ocean front room. Dit hotel is vrij nieuw en zit vlak naast het Sea Aquarium. Natuurlijk zit er een duikshop dichtbij 🙂

  Dolphins_in_front_of_Lions_Dive_sized.jpg

  Hier blijven we nog eens 5 nachten.

 • Zaterdag 29 November 2008
 • We moeten weer terug naar nederland. Vanuit Curacao vliegen we weer terug naar Schiphol. Hopelijk met een flink aantal mooie duiken onder de duikgordel 🙂

  We vertrekken om 18:55 vanaf curacao met vlucht KL736. Deze wordt op zondag om 9:15 verwacht.

  Leave a Reply