Category Archives: 2007 Florida

Florida 2007

Coming Home

Nog even een laatste berichtje vanuit de USA. Ik zit nu te wachten op het vliegveld van Miami. Het is nu 15:17 en ik zit hier al ruim een uur. Het vliegtuig vetrekt pas om 18:00 maar ja wat doe je nog verder op zo’n dag. Ik moest om 11:00 uit het hotel zijn dus ik ben maar weer vie de 1A1 naar het zuiden afgezakt. Daar ben ik langs de duikwinkel gereden waar ik 16 dagen geleden mijn onderwaterhuis heb gekocht dus ik heb echt een “rondje” gereden. Daarna heb ik de auto ingeleverd; ik heb in totaal 1768 miles gereden.  Daarna heb ik mezelf ingecheckt. Ik heb maar weer voor comfort class gekozen 🙂 de hele vakantie kost toch al een fortuin dus dit kan er ook nog wel bij. Ik zit in stoel 3A, als het goed is is dit de stoel bij de nooduitgang dus zou ik mijn voeten goed kwijt moeten kunnen. Ik ben benieuwd, hopelijk slaap ik een beetje en kan ik de draad gewoon weer in Nederland oppakken. Zo niet dan kan ik maandag weer een beetje bijslapen op het werk 😉

Pampona Beach

Voor mijn laatste nacht besluit ik een mooi hotel met uitzicht op de zee uit te zoeken. Ik kom uiteindelijk uit in Pompano Beach wat net even ten noorden van Ft Lauderdale ligt. Dit betekent wel dat ik een flink eindje moet rijden vanaf Orlando.

Ik kom rond 15:00 aan in het hotel en ze hebben nog een kamer. Met mijn Roomsaver coupon boekje dat ik aan het begin van de vakantie heb opgepikt krijg ik 50 dollar korting (dat boekje heeft me echt honderden dollars bespaard 🙂 ) dus dat is helemaal geweldig.

Florida besluit me echter een stormachtig afscheid te geven. Door de heftige regen is er een flood warning. Voorlopig ligt het hotel nog buiten de gevaren zone maar echt lekker zwemmen en zonnen is er niet bij (alhoewel het absoluut niet koud is). Nou ja, nog maar een filmpje gepakt hier. Omdat deze hele reis een reis back to the 80’s is besluit ik de “Transformers” te gaan zien. Toen we hier nog woonde keek ik deze tekenfilm vaak na school dus leuk dat ze er nu een film van hebben gemaakt. De film is wel aardig maar haalt het niet bij “Die Hard”.

s’Avonds sluit ik de dag en mijn vakantie af met een uitgebreide super-de-luxe-finger-licking-good “Surf & Turf”dinner. Dit is een Filet Mignon (Medium rare natuurlijk) geserveerd met een Lobster Tail. Onwijs lekker…..

Na een wandeling over de pier ga ik terug naar het hotel om te pakken.

4th of July

Jawel vandaag is het dan zover. Het is”Independence day in amerika. Op de fourth of july vieren ze hier de onafhankelijkheid en dit gaat gepaard met vuurwerk, veel vuurwerk. Al dagen is hier langs de wegen vuurwerk te koop in verschillende standjes. Ik wil dat wel eens meemaken en heb gehoord dat Disney een goede plek is om het fireworks te bekijken. Normaal gesproken maakt Walt er al een feest van (elke dag weer, in elk van de vier parken) maar dat moet vanavond helemaal bijzonder worden.

Ik kom rond 10:30 in het park aan. Wat opvalt is dat er veel politie en security rondloopt. Gisteren is er een “homemade device”op een Disney parkeerplaats ontploft en ze nemen blijkbaar geen risico. Er staan Guard towers, lopen een hoop mensen rond met walkie talkies en er varen politieboten rond het park. Op een gegeven moment vliegen er zelfs twee f16 gevechtsvliegtuigen over. Ook dit was anders 20 jaar geleden….. 🙁 .

Ik loop de hele dag door het park. Geweldig om alle rides weer te zien. Ik concentreer me voornamelijk op alle nieuwe dingen en daar heb ik al een groot gedeelte van de dag voor nodig. Het is druk…erg druk. Dus lange wachttijden voor alles. Ik vraag een security vent hoeveel mensen hij schat dxat er in het park zijn en hij gokt zo’n 75000. Dat is veel.

Om 21:00 begint het vuurwerk. Het is geweldig mooi. Stiekem had ik toch iets meer of langer verwacht want dit was te vergelijken met het vuurwerk dat ik twee dagen terug in Epcot heb gezien maar het blijft geweldig mooi. Dan wacht ik tot 22:30 want dan is er nog een parade. Jawel die met al die lichtjes. Gelukkig is het irritante melodietje veranderd, helaas is het een net zo’n irritant ander melodietje 🙂

Ik beluit dan af te taaien aangezien het al over 11-en is. Het park is vandaag open tot 00:30 maar ik verwacht dan een hoop drukte op de weg dus ik ga iets eerder weg. Ik ben kapot van al die parken maar het was wel de moeite waard.

Foto’s komen later want de laptop zit vol, dat zoekt zo moeilijk uit.

Sea World

Wat een geweldige dag vandaag. Ik heb van 9:30 tot 22:30 in Sea world rondgelopen (de blarenpleisters doen wonderen). De zeehonden, killer whales en dolfijnen vliegen je letterlijk en figuurlijk om je oren. De ene show na de andere heb ik bijgewoond en genoten met volle teugen.

IMG_7942.JPGIMG_7966.JPGIMG_7980.JPG

Ik heb nog niet alle foto’s uitgezocht want ik heb er nogal wat gemaakt (991) dus dat komt thuis wel. Mijn laptop begint ook al aardug vol te raken :-).
Verder is er in seaworld een hoop te zien. Ze hebben er mooie aquariums en vogels-exhibits. Als afsluiter was er een “Shamu Rocks” show met een hoop muziek en Shamu de killer whale. Als laatste was er een show met fonteinen, licht, muziek en vuurwerk. Als je bedenkt wat er hier elke avond de lucht in wordt geschoten in al die pretparken dan staat me morgenavond toch iets moois te wachten met 4th of July.
Dat ga ik vieren met Minnie en Mickey (oftewel in The Magic Kingdom)

Take a break :-)

Vandaag neem ik een dagje vrij van al het plezier 🙂 Niet dat ik nu gelijk aan het werk ben 🙂 maar ik doe gewoon een dagje rustig. Door het natte weer gisteren heb ik een blaar gekregen op mijn voet en al het Disney plezier is vrij vermoeiend (of ik wordt oud 🙁 ) dus een dagje zonder park is ook wel eens lekker. ja ja ik weet het, het is een luxe probleem.

Vandaag dus naar Downtown Disney geweest. Daar is een mega grote, superdeluxe Disney Store (World of Disney). Verder is daar een lego winkel, Disney Kerst winkel, haventje en natuurlijk eet-tentjes. Ik heb dus wat T-shirts gekocht en wat rondgelopen.

Daarna even naar de supermarkt geweest voor wat soda’s en chippies voor op de hotelkamer. Nu zit ik lekker te internetten met een glaasje Mountaindew en BBQ-chips. Mjammie.

Ik heb ook wat blaar-pleisters gekocht en zo te voelen gaat het lopen daarmee een stuk beter. Morgen is het plan dat ik Shamu ga bekijken in Seaworld. Woensdag ben ik dan in the Magic Kingdom. Daar beleef ik dan ook de 4th of July Fireworks . Hopelijk houdt Osama zich rustig want ik hoor dat er in de Uk nogal wat elende is veroorzaakt door die fanaten.

Geen foto’s dus vandaag maar morgen hopelijk wel. Nu ga ik even het zwembad opzoeken en vanavond een lekker steak zoeken. Groetjes

Epcot

Vandaag de hele dag rondgelopen in Epcot. Daar zijn een hoop nieuwe “rides” sinds de laatste keer dat ik er was. Ik heb dus (net als vroeger) de meeste tijd in het eerste gedeelte doorgebracht. Natuurlijk heb ik ook een rondje langs de “landen” van Epcot gemaakt maar het was vandaag wat minder weer (lees regenachtig en donderstormen) dus erg veel heb ik er niet van gezien en ik heb er nog minder foto’s van kunnen maken.

IMG_7536.JPGIMG_7495.JPG

‘s avonds klaarde het gelukkig een beetje op en werden we getrakteerd op een geweldige vuurwerkshow. Ik heb daar weinig foto’s van gemaakt maar wel wat filmpjes met de compactcamera, onwijs mooi vuurwerk hier dus dat voorspeld veel goed voor woensdag (4th of july). 🙂

Goed, ik ga nu even lekker relaxen want met doorweekte schoen rondslenteren is niet echt bevoordelijk voor je voeten.

Morgen denk ik naar Sea World, geweldige plek dit ;-) 

IMG_7563.JPGIMG_7567.JPGIMG_7645.JPG