Category Archives: 2010 Canada

2010 canada

Wachten op het vliegveld

Na lekker uitgeslapen te hebben (weer ja 🙂 ) zijn we naar een shopping Mall gegaan in het centrum van Vancouver. Hier hebben we even met een ipad gespeeld en daarna een boekenwinkel bezocht. Toen maar de auto ingeleverd en nu zitten we achter de douane te wachten ….. Nog twee uur tot we gaan boarden!

Dag 21 Victoria – Vancouver

We maken er weer een relaxte dag van. We slapen lekker uit (wat een geweldige bedden hier zeg) en genieten van de massage douche :-). Dan rijden we (via de starbucks) naar de ferry naar vancouver. We moeten 45 minuten wachten en de tocht duurt ongeveer 1,5 uur.

Dan is het nog maar een kort stukje rijden naar Vancouver zelf. We zoeken een hotel maar het hotel dat we op het oog hadden was toch wel een beetje klein en een vreemde buurt. We gaan dus maar naar onze vertrouwde Coast hotel keten en bluffen er weer 10% korting af met de ANWB pas 🙂 Lang leve de AAA korting 🙂

We zoeken nog even een Mall op maar die valt een beetje tegen. Het weer is hier ook grijs en druilerig dus een uitzicht over de stad slaan we ook maar over (je ziet nu toch weinig). Dan maar (weer) een lekkere steak halen en terug naar het hotel.

Morgen moeten we om 12:00 het hotel uit. We zoeken dan waarschijnlijk nog even een andere mall op en proberen rond 17:00 op het vliegveld te zijn. Dan auto inleveren en gaat het wachten weer beginnen. We hebben net online ingechecked en het toestel ziet er vol uit 🙁 Nou ja, we zien wel.Morgen dus geen bericht en dan zijn we weer in Nederland en “live” te horen en zien 🙂

Dag 20 Tofino – Victoria

Ik heb nog aardig geslapen op het bankbed en het uitzicht ‘sochtends is erg mooi zo over het strand. Het is eb en de zee is zo’n 200 meter teruggetrokken. We verlaten het hutje en gaan naar een trail dat naar Long Beach loopt. De trail loopt dwars door de bossen wat tropisch regenachtig aandoet. Er loopt een boardwalk wat het wat makkelijker lopen maakt maar er zijn nog altijd veel trappen te overwinnen.

Op het strand zien we weer een paar bald eagles en proberen deze vast te leggen. Dan gaan we rijden naar Victoria. In Victora doen we nog een keer luxe en we zitten nu in een 4 sterren resort met uitzicht over de haven 🙂

We hebben net een rondje gelopen en het parlement gebouw bekeken. Daarna een heerlijke steak verschalkt dus wat ons betreft is het allemaal weer prima 🙂

Morgen naar Vancouver en dan is de pret al weer bijna om 🙁

Oh Ja Lianne nogmaals van harte gefeliciteerd vanuit canada 😉

Dag 19 Campbell River – Tofino

Vanaf Campbell River is de wereld hier wat meer bewoond. De route voert langs de19A, een kustweg zodat er wat meer onderweg te zien is. Dan slaan we af naar het westen in de richting van Tofino.

Onderweg komen we langs de Cathedral Cove. Dit is een oud bos met hele hoge bomen. Omdat alles bedekt is met een dikke laag mos en het woud verschillende lagen groen is is het een mysterieuze omgeving. Een leuke wandeling.

Dan rijden we verder naar Tofino, langs een stroomversnelling en verschillende grote meren. Onderweg kopen we nog even, als brave toeristen, een parkpass..Weer 30 dollar lichter maar het is voor een goed doel (het onderhoud van de parken hier). Langs de weg staan hier over Tsunami vluchtwegen aangegeven en wat je moet doen als je de grond voelt beginnen te trillen. Hmmmmm…Dus wat doen wj… We huren een cabin aan het strand 🙂

Het is een prachtige hut pal aan de zee en met een prachtige zonsondergang. Geweldig….Hier mis je de TV geen moment.

Dag 18 Port Hardy – Campbell River

We starten de dag met een geweldig ontbijt. Omdat we in een B&B zitten slooft de vrouw des huizes zich erg uit. Vers fruit, een ei met salsa en kaas, vers brood (voor Canadese begrippen dan), sapjes, etc etc. Ook is er indian candy, gerookte zalm met een soort zoete laag. Ik vond het allemaal erg lekker.

Terwijl we zitten te ontbijten zien er bald eagles zitten. De eigenaren van de B&B vertellen dat ze er laatst 24 hebben geteld. Ook lopen de hertjes door de tuin. Al met al hebben we het erg naar ons zin en doen ruim 5 kwartier over het ontbijt 🙂

Dan gaan we richting het westen. Daar moet een park liggen met wilde golven en mooie strandjes. Helaas regent het de hele dag en ,alhoewel het niet koud is, moeten we om bij het strand te komen wel ongeveer 45 minuten hiken. De weg naar het park is onverhard en (volgens de borden 47 km lang). Na een tijdje besluiten we om te keren aangezien we al helemaal geklutst zijn en de regen maar doorgaat.

Op naar Campbell River dus. De bewolking hangt erg laag waardoor we soms door de wolken heen rijden. Verder is het groen, groen en nog eens groen. We stoppen onderweg langs Telegraph Cove. Hier kan je een whale watching tocht maken maar na gisteren hebben we daar niet zoveel zin in. Verder staan er links en recht een hoop oude gebouwen, auto’s treinen en dergelijke. Leuk om te fotograferen.

Nu zitten we in een Best Western Hotel. Rob heeft net eventjes zitten sudderen in een hot tub terwijl ik het internet weer op orde breng 🙂
Dadelijk een eettentje zoeken en morgen staat Tofino op het programma

Dag 17 Prince Rupert – Port Hardy

Wat een geweldige boottocht is de Inside Passage.  We hebben af-en toe wat regen maar dat mag de pret niet drukken. Het water is erg rustig (dat was vorige week wel anders hoorde we aan boord, toen mocht je niet eens naar buiten) en dan glijd de boot tussen de met bomen bekleedde landtongen door. GEWELDIG !!

Zo nu en dan kondigt de kapitein bezienswaardigheden aan waaronder ook ORCA’s en Grijze vinvissen en dolfijnen 🙂 En wij dan met zijn allen met onze camera’s klaar staan om de beesten vast te kunnen leggen.

We moesten wel vroeg op (05:00) om op tijd in te checken want de boot ging al om 07:30 weg. Eenmaal aan boord zoeken we een plekje, wat vrij gemakkelijk is aangezien er ruim 600 mensen aan boord kunnen maar er niet meer dan 100-150 zijn. Er zijn verschillende restaurants aan boord en geweldig luie stoelen dus we hebben ons prima vermaakt.

Het was even zoeken naar onze Bed and Breakfast in Port Hardy maar we krijgen een warm ontvangst en de kamer is groot en prima. Er is zelfs een prive badkamer en tv maar we zijn zo moe dat we daar nauwelijks gebruik van maken. Morgen weer een dag.