Category Archives: 2013 Eurodisney

Eurodisney 2013

Laatste dag EuroDisney

Laatste dag in Frankrijk en de laatste dag dat we naar de DisneyParken kunnen. We gaan weer naar EuroDisney echter omdat heel Frankrijk vrij heeft is het heel erg druk. Wachtrijen van 2 uur per attractie wordt je snel zat. Tel daarbij op dat we er al een aantal flinke dagen op hebben zitten en je begrijpt dat we niet tot de show op het einde zijn gebleven.

Disney Dag 3 – Disney Studios

Het tweede park in frankrijk is de Disney Studios. Hier zijn wat meer (mini) shows te bekijken, natuurlijk met alle bekende Dsiney vriendjes.  We gaan dit keer met de metro vanaf het winkelcentrum. Dat scheelt wat aan euro’s en wat aan loopafstand aangezien je voor de deur van disney uitstapt. Gezien dat we al een aantal dagen op de been zijn is dat geen overbodige luxe.

Ook hier is een parade te zien en zijn er veel attracties te doen dus de dag vliegt weer voorbij. Mira durft zelf met mij in de parachutes en Tess gaat mee met Opa. Hierbij maak je een soort van vrije val naar beneden waarbij je maag inje keel terecht komt. Maar (achteraf) vonden ze het wel erg geslaagd 🙂

Dit park gaat om 19:0 dicht dus we lopen nog even via het EuroDisney park om de 19:00 parade daar nog een keertje te zien.

Verjaardag

Ik wordt met gezang wakker gemaakt vandaag. Ik krijg mooie kadootjes en het huisje is zelfs versierd. Erg leuk allemaal. Helaas valt het weer wat tegen vandaag. We besluiten dus donderdag en vrijdag weer naar Disney te gaan waarvoor de vooruitzichten beter zijn.  Mira wilde nog graag de Eiffeltoren zien dus Judith, Mark, en Pap gaan met de metro op naar Parijs. Mam en ik gaan samen met Tess naar val d’Europe waar een aquarium te bezichtigen is.

Tess heeft sjans met een triggerfish met roze lippen en ze durft zelfs een zeester aan te raken. Na afloop doen we boodschappen zodat we thuis mijn verjaardag met gourmetten kunnen afsluiten

EuroDisney Dag 2

Ook vandaag gaan we weer naar EuroDisney.  We gaan laat in de middag weg na eerst wat warms gegeten te hebben. Dit in de hoop dat de dames het dan volhouden tot het einde van de dag wanneer er een geweldige show in het eurodisney park wordt gegeven. Deze show is vol met muziek, beeld, lasers, waterfontijnen, vuurballen en vuurwerk. Geweldig gewoon, maar ik loop wat voor uit.

Pap en Mark gaan in de ochtend eerst een ritje in de buurt van Parijs maken. Judith en mam gana shoppen in Val ‘dEurope, een geweldig groot winkelcentrum. Ik blijf met de kleine dames lekker in het huisje wat hangen.

In het park zien we de parade van 19:00 en de show om 22:00 GE-WEL-DIG

EuroDisney dag 1

Behalve een geweldige villa hebben Pap en Mam ook voor een 4-daagse pas voor Eurodisney gezorgd. Hiermee kunnen we 4 dagen ongelimiteerd gebruik maken van beide Disney Parken. We beginnen de eerste dag natuurlijk in het Eurodisney Park.

De meiden hebben er erg veel zin in.  Helaas zijn er flinke wachtrijen maar we gaan toch een flink aantal attracties in. Rond een uurthe of 5 hebben we het wel gezien en gaan richting ons huisje. Daar zwemmen Mira en ik wat in het zwembad maar met 23 graden is het water toch nog wel heel erg koud.

Weekje Frankrijk

Na meer dan een jaar plannen en voorgenieten is het dan eindelijk zover. We gaan naar Frankrijk en Eurodisney. Pap en Mam zijn op de 22e 45 jaar getrouwd en dat vieren ze door ons te trakteren op een weekje Frankrijk. We hebben een villa gehuurd of 5 minuten afstand van Eurodisney. Het heeft een verwarmd zwembad en een trampoline dus de kinderen zullen zich niet vervelen.

De dames gaan vliegen (om dat ook maar eens meegemaakt te hebben) en de mannen gaan met de auto. Aangezien ik mijn nieuwe auto wil inrijden gaan mark en ik rechtstreeks naar het huisje. Pap rijdt via Charles de Gaulle om de dames op te halen. Omdat het vliegtuig enige vertraging had hebben mark en ik ook maar alvast wat boodschappen gedaan zodat alles geregeld is als iedereen arriveert.

Het huis ziet er goed uit en de we zijn allemaal klaar voor de fun 🙂