Category Archives: 2012 Tanzania

Tanzania 2012

Thuis

Helaas de vakantie is alweer voorbij. Zoals verwacht was het gisteren en vandaag een lange dag van wachten. In de ochtend heeft het op zanzibar geregent en darana is het niet onder de 35 graden geweest dus echt fris ben ik niet in nederland aangekomen. mAar dan gaat er ook niets boven je eige douche met water dat je gewoon kan drinken zonder er ziek van te worden.

De vakantie is een groot succes geweest en voorbij gevlogen. Ik zou zo weer terug willen !

Wat wordt de volgende bestemming ? 🙂

laatste dag

Zo de laatste dag zit er helaas al weer op 🙂 Vandaag zijn we wezen snorkelen. Geweldig om alle diertjes die ik gisteren in het groot heb gezien nu in grote getallen in het klein te zien. Duidelijk de kinderkamer van het reef 🙂

morgen gaan we helaas al weer naar huis. Het wordt eeen lange reis. Het plan is dat we om 14:00 worden opgehaald waarna we naar stone town gaan. Daar zou een vliegtuig ons rond 18:00 naar dar el salaam moeten brengen. Vandaar gaat ons vliegtuig om 22:55 naar amsterdam.

Ik zeg plan,zou en als het goed is want ja, het is nog steeds africa 🙂

zie je weer in nederland 🙂

Duiken

vandaag geen pech. Hoewel…toen ik om 8:30 bij de duikclub voorde deur stond kreeg ik te horen dat de duiktrip was uitgesteld ! We zouden nu om 10:00 starten iivm de hoge golfslag. Maar om 10±00 ging het dan toch allemaal door 🙂

we3 moesten een eind over de betonnen pier waden maar daaarna gingen we toch duiken. Na wat spannende momenten tijdens de overgang van de lagoon naar het open water ivm de (nog steeds) hoge golven kwamen we op onze spots aan. Snel optuigen en overboord en dan snel dalen. Het is een driftduik en ivm de flinke stroming waait er veel zand op. Dus niet zulke hele mooie foto’s maar dde duik is geweldig. Alles wat je in de rode zee ziet maar dan een maatje groter. Tijdens de tweede duik zien we weel octopi. Eentje begint te poseren een verschillende rotsstructuren na te doen maar helaas wat toen mijn accu op 🙁 (note to myself, vertrouwd de accu-indicatie op de olympus niet)

Daarna weer terug voor een heerlijke lunch (garnaaltjes). Nu gaat de zon onder en gaan we ons opfrissen voor het avondeten (its a hard hard life). Morgen misschien nog even snorkelen en dan is het alweer voorbij. Vrijdag wordt een reisdag. Als het goed is vliegen we rond 18:00 naar dar el salaam en daar rond 23:00 weer naar amsterdam.

Weer pech

We zitten inmiddels twee dagen op ons mooie resort op zanzibar. De vlucht hiernaartoe vertrok uiteindelijk rond 9:00 zodat we om 22:00 op het vliegveld stonden. Ze hebben hier niet eens een lopende band zo klein is het 🙂

na een dodemanrit door het pikkedonker met 120 km over kleine weggetjes van een uur en een kwartier waren we op ons resort. Onze kamer had elleen een enkel bed (ik vindt rob aardig maar…. 🙂 ) gelukkig staat er een tweede bed(je) die snel opgemaakt werd. Ook kwamen ze (om 23:30) nog wat te eten voor ons brengen.

Gisteren dus eerst gerelaxed in de zon. Op het strand word je gekijk aangesproken door allerlei mannetjes die je toers over het eiland willen verkopen. Dat begint wel een beetje vervelend te worden. Gelukkig is er een heell groot zwembad. De zee zelf was toen we aankwamen een paar honderd meter lopen over een soort betonnen pier. In de middag kwam hij echter tegen het resort aan, zo groot is het verschil tussen eb en vloed.

En vandaar de titel “weer pech”. Ik ben vanochtend voreg opgestaan om te gaan duiken. Helaas was ik de enige en omdat het water nu weer erg laag staat moeten ze een flink stuk omvaren. Aangezien er maar een duiker is (ik dus) gaat het niet door omdat de benzine dan te duur is 🙁

Ik ben dus gedwongen om zo weer in de zon te gaan zitten en een drankje aan het zwembad te bestellen, ik hoop dat jullie medelij met me hebben 🙂

Stand vakantie

De eerste dag op het resort doen we rustig aan. We liggen wat aan het zwembad en lopen over het strand. Op het strand wordt je van alle kanten belaagd door mannetjes die je “tours” proberen aan te smeren. Stone-town tour, spice tour, swimming with dolfins. het kan allemaal. Op zich wel wat lastig want later blijkt dat je geen voet op het strand kan zetten zonder dat er zo’n ventje achter je aan loopt.

het resort is eigenlijk overdreven luxe. je mag niet eens je eigen drinken of bord van het buffet dragen want dat doen bediendes voor je. Iedereen werkt er met een glimlach.

Ik besluit dinsdag en woensdag te gaan duiken zodat we donderdag nog een excursie kunnen doen. Vrijdag is alweer de laatste dag van deze vakantie 🙁

Karafuu Hotel Beach resort

Route van vandaag:

Als we vertrekken weet onze gids nog niet hoe laat onze vlucht naar zanzibar vertrekt. Hij weet zelfs nog niet vanwaar deze vertrekt ! Zo gaat dat in afrika 🙂 Hij denkt dat het rond 13:00 of 14:00 zal zijn. We rijden naar Arusha waar de grote baas ons ontvangt. Hij parkeert ons in een mooi hotel waar we kunnen lunchen. Volgens hem zal het 16:00 of 17:00 worden, maar het kon ook 18:00 worden. de lunch was erg goed, er stond een bakmeneer lekker stukjes biefstuk te bakken en dat had hij vaker gedaan, fingerlicking goed 🙂 We zijn ongegeneert twee keer wezen halen. Baas meneeer kwam weer langs, het zou 20:00 worden in kilimanjaro Airport. Onze gids woont in arusha dus die ging nog even thuis langs terwijl wij hebben zitten internetten en wachten.

Rond 16:00 kwam hij ons weer ophalen en heeft hij ons afgezet op het vliegveld. We hebben e-mails uitgewisselt want hij wil graag een gebruikte ipad en die zijn nogal prijzig in Tanzania. (prima, eerst geld storten 🙂 )en darana afscheid genomen.

Toen weer gewacht op het vliegveld. Het bleek een boeing te zijn die om 21:15 vertrok. de vlucht duurde nog geen 3 kwartier waarin de dames zich uit de sloffen liepen om een broodje en drank uit te delen, dat ging allemaal net op tijd. Op het vliegveld weer opgevangen door een mannetje met onze namen erop. De koffers gingen over een soort toonbank want ze hebben hier gene lopende banden. Daarna met hoge snelheden over het eiland gecrossen in het pikkedonker.

Rond 23:15 waren we op het resort.